Aqui e Uma Escola de Magia e Bruxaria de Hogwarts, Aqui Você faz Varias Coisas amigos, Colegas, Você escolhe qual Casa que Ser: Grifinória, Lufa-lufa, Corvinal, Sonserina. Divirta-se!!
 
InícioProfeta DiárioFAQBuscarMembrosGruposRegistrar-seConectar-se

Compartilhe | 
 

 Nieuw Kerk ( Igraja )

Ir em baixo 
AutorMensagem
Diretor Zack L. Windson
Administrador
Administrador
avatar

Mensagens : 240
Data de inscrição : 12/02/2010
Idade : 28
Localização : Hogwarts

Perfil do Bruxo
Casa: Sonserina
Ano: Concluido
Habilidade e Dons: Vampiro

MensagemAssunto: Nieuw Kerk ( Igraja )   Qui Mar 18, 2010 8:55 am

Nieuw KerkDe Nieuwe Kerk is een kerkgebouw in Amsterdam. De kerk is gelegen aan de Dam, op nummer 12, naast het Paleis op de Dam. Tussen de kerk en het Paleis loopt de Mozes en Aäronstraat.

De kerk is gebouwd in het begin van de 15e eeuw, op een plek waar tot dan een boomgaard was. In 1408 kreeg de bouw van deze Nieuwe Kerk, toen nog Onze Lieve Vrouwekerk of Maria- en Catharinakerk geheten, de bisschoppelijke goedkeuring. De bouw was toen echter al ver gevorderd. Er is sindsdien veel aan de kerk verbouwd en herbouwd. Eén van de laatste delen van de kerk die werden voltooid is de noordelijke dwarsarm uit 1530-1540, die stijlelementen uit de Renaissance vertoont.

Tegenwoordig wordt de kerk niet meer als zodanig gebruikt. Er worden regelmatig wisselende tentoonstellingen gehouden.

De Nieuwe Kerk wordt, sinds koning Willem I in 1814 in deze kerk de eed op de grondwet aflegde, ook gebruikt voor de inzegening van koninklijke huwelijken en voor inhuldigingen. De inhuldiging van Koningin Beatrix vond er plaats op 30 april 1980. Een inhuldiging is een seculiere ceremonie.

Op 2 februari 2002 werd het in de Beurs van Berlage gesloten huwelijk van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima in de kerk ingezegend. Toen het bruidspaar de kerk betrad werden de luiken van het door Johannes Wolfgang Schonat in 1652-1655, Jacobus Galtusz. van Hagerbeer in 1668-1670 en Roelof Barentsz. Duyschot in 1670-1673 gebouwde en in 1981 door orgelbouwerij Marcussen & Søn in samenwerking met Cor Edskes gerestaureerde hoofdorgel geopend als een omarming van het paar. Deze unieke beelden gingen de hele wereld over.

In de kerk bevindt zich de graftombe van Michiel Adriaenszoon de Ruyter. De tombe is het werk van Rombout Verhulst en Willem de Keyser. Ook Jan van Galen, Joost van den Vondel, Johannes Snippendaal en de weduwe Borski hebben in de Nieuwe
Kerk hun laatste rustplaats gevonden.

_________________
Fala do Personagem
Ações do Personagem
Pensamentos do Personagem
Falas de Outra pessoa

Diretor de Hogwarts:
Zack DenMam Morgan Hool Leonne Windson Cullen

Uma Vez um caro rapaz me Pergunto, Porque não fui do mal tinha a Qualidade do mal então eu disse para ele, não e sua qualidade que faz a pessoa mais Sim o Amor.. viva muito e nunca se esqueça disso !!
Voltar ao Topo Ir em baixo
Ver perfil do usuário http://escolademagia.forumeiro.com
 
Nieuw Kerk ( Igraja )
Voltar ao Topo 
Página 1 de 1

Permissão deste fórum:Você não pode responder aos tópicos neste fórum
Escola de Magia e Bruxaria de Hogwarts :: Mundo Trouxa :: Amsterdam-
Ir para: